Mijn mentorleerlingen doen het beter omdat ik met het MZO precies kan zien waar het mis gaat.
Daarom vind ik het Motivatiezelfonderzoek een fijn hulpmiddel. De leerling vult het zelfstandig in op z'n telefoon en ik krijg meteen de uitslag in mijn mailbox. Alles op 1 A4 bij elkaar! Dat kan ik daarna met de leerling bespreken. Samen kijken we waar verbetering mogelijk is. Misschien ligt het aan faalangst. Of concentratie. Misschien moet gewoon het huiswerk anders aangepakt worden. Of klopt het niveau niet. Dat zijn allemaal dingen waar ik nu meteen zicht op heb. Vroeger riep ik: "Je moet gewoon aan het werk, Jan, want anders red je het niet dit jaar! Wat kunnen we daar nou n's aan doen?" Maar de leerling wist het zelf ook niet precies. Dat is voorbij met het Motivatiezelfonderzoek.
Kijk nu eens naar het onderstaande voorbeeld:
De vragen die u zich stelt bij het bestuderen van deze screening zou u ook met Peter kunnen bespreken. Dat levert veel op. Want Peter is tenslotte de enige die hier eigenlijk het fijne van weet. Door het MZO gaat Peter nadenken en ontdekt zelf waarom hij niet meer aan het werk komt. Dat is het startpunt van verandering!
Probeer onze klassenscreening gratis!
Bij de klassenscreening doen alle leerlingen van een klas of jaarlaag onze vragenlijst. Daarna kunnen de uitslagen vergeleken worden en kan men een selectie maken van leerlingen die de uitslag met de mentor bespreken. Ook is het mogelijk door te verwijzen bij bijv. faalangst. Scholen die het gebruiken zijn enthousiast.
Motivatiezelfonderzoek 1 maand gratis voor 35 leerlingen
Ondersteuning bij de uitwerking van de resultaten
Probleemklassen aanpakken
Verbetert je mentorgesprekken
Onze inschrijving voldoet aan de nieuwe privacyregels van 25 mei 2018. Op alle mails kunt u uw gegevens zelf beheren en de inschrijving annuleren.
Het Motivatiezelfonderzoek is niet zomaar een vragenlijst!
40 praktijkonderwerpen
Het MZO bevat 40 door ons in de praktijk verzamelde onderwerpen die essentieel blijken te zijn bij onderpresteerders. School, vrienden, ouders, leeraanpak, studievaardigheden, faalangst, concentratie, welbevinden, afleidingen, verkeerde overtuigingen, leerstijl en persoonlijke problemen worden door het MZO in kaart gebracht. Op al deze lagen kunnen de hindernissen opgespoord worden en bespreekbaar worden gemaakt. De leerling wordt weer deskundige van zijn situatie.
400 zinnen, 28 schalen
De vragenlijst is opgebouwd uit 400 zinnen die interactief worden aangeboden. Dit genuanceerde systeem vraagt door op die onderwerpen die voor de leerling van belang zijn. Daardoor komt men echt tot de essentie. De 28 intuïtief begrijpelijke schalen geven een subjectief beeld van de leerling, over al de genoemde gebieden. Het MZO is ontwikkeld vanuit de ervaring van honderden gesprekken die wij hebben gevoerd met leerlingen uit het VO.
Het begeleidingsgesprek staat centraal
Al onze gebruikers geven aan dat de begeleidings/mentorgesprekken met het MZO opener en dieper gevoerd worden. We zien keer op keer dat leerlingen beginnen te praten over die zaken die hun echt bezig houden. Met het MZO wordt het mentorgesprek niet minder belangrijk maar juist belangrijker. Het MZO is het voortraject voor het begeleidingsgesprek, waarin de pijnpunten in kaart worden gebracht. Het is de rode draad voor het gesprek waarin de leerling en de mentor tot concrete actiepunten kunnen komen.
Geen oppervlakkigheid maar essentie
Met het MZO zijn de nutteloze oppervlakkige mentorgesprekken definitief voorbij. "Hoe gaat het Jan?" "Gaat wel." "Je rapport was niet zo geweldig?!" "Tja, niet hard genoeg gewerkt." "Zo ga je het niet halen, Jan." "Nee, weet ik." "Maar ik werk nu wel hard." "Ik hoop het. Het is zo makkelijk. Je moet het gewoon gaan doen! Want je kunt het best, dat is het probleem niet" "Ja, maar nu ga ik het ook doen." enzovoort. Met het MZO wordt elke seconde van het gesprek essentieel.